The Waterboy

Verhaallijn

Bobby Boucher (Sandler) is dol op zijn baantje als waterdrager voor het football-team van de school, ondanks het feit dat hij constant het slachtoffer is van grove grappen en vernederingen. Zijn leven verandert als hij ontdekt wordt als een uniek football-talent en op de universiteit wordt toegelaten. Helaas moet hij dit nieuws geheim houden voor zijn overbezorgde moeder Helen Boucher (Bates).

Details

Première: 1998
Regisseur: Frank Coraci
Geschreven door: Tim Herlihy, Adam Sandler

Cast

Adam Sandler: Bobby Boucher
Kathy Bates: Mama Boucher
Henry Winkler: Coach Klein
Fairuza Balk: Vicki Vallencourt
Jerry Reed: Red Beaulieu
Lawrence Gilliard Jr: Derek Wallace (as Larry Gilliard Jr.)
Blake Clark: Farmer Fran
Peter Dante: Gee Grenouille
Jonathan Loughran: Lyle Robideaux
Al Whiting: Casey Bugge
Clint Howard: Paco
Allen Covert: Walter
Rob Schneider: Townie
Todd Holland: Greg Meaney
Robert Kokol: Professor

Intro

Movie shots

DVD Cover

Bloopers

  • In de scène wanneer de spelers van het andere team het feest op de bayou onderbreken en het mes wordt getrokken, vermeldden de patches op het uniform van de sheriff “County Sheriff”. Echter Louisiana heeft parochies, geen districten.
  • Het laatste spel wordt door de ESPN-presentator gemeld als zijnde de “Inaugural Bourbon Bowl”, wat betekent dat het de eerste is. Later, op de trui van Bobby Boucher, staat een patch met de tekst “Bourbon Bowl 50th Anniversary 1948-1998”.
  • Als Bobby in de klas zit te leren over krokodillen, trekt de leraar vier streepjes op het bord van de woorden ‘woede’ ‘jaloezie’ en ‘agressie’, die verdwijnen en herhaaldelijk verschijnen.
  • In de scène waarin Bobby Coach Klein het water geeft, houdt coach Klein de beker vast. De camerahoek verandert tussen de twee en wanneer hij voor de laatste keer tegen Bobby aanzit, houdt hij de blauwe beker vast.