The Survivors

Verhaallijn

Sonny Paluso ziet hoe zijn benzinestation in vlammen opgaat dankzij een achteloos weggegooide sigarettenpeuk. Donald Quinelle, een weinig succesvolle verkoopleider is net ontslagen door een papegaai, het troeteldier van zijn baas. Jack Locke, een huurmoordenaar ontdekt dat zijn bedrijf ‘de Bende’ het maar moeilijk heeft om te blijven bestaan. De drie mannen delen een gezamenlijk standpunt: hoe te overleven in een samenleving waar niemand veilig is voor de economische chaos van deze tijd.

Details

Première: 1983
Regisseur: Michael Ritchie
Geschreven door: Jonathan Reynolds, Michael Leeson

Cast

Walter Matthau: Sonny Paluso
Robin Williams: Donald Quinelle
Jerry Reed: Jack Locke
James Wainwright: Wes Huntley
Kristen Vigard: Candice Paluso
Annie McEnroe: Doreen
Anne Pitoniak: Betty
Bernard Barrow: TV station manager
Marian Hailey: Jack’s Wife
Joseph Carberry: Detective Matt Burke
Skipp Lynch: Wiley
Marilyn Cooper: Waitress
Meg Mundy: Mace Lover
Yudie Bank: Accosted Old Lady
Michael P. Moran: Gun Salesman

Intro

Movie shots

DVD Cover

Bloopers

  • In het restaurant is Walter Matthau bijna klaar met zijn stuk toast, maar in plaats van kleiner wordt het groter.
  • Terwijl hij vastzit wordt de Cadillac in het spatscherm linksvoor geschoten. In de slotscène, wanneer Robin Williams uitstapt om te lopen, is het kogelgat verdwenen.
  • Wanneer de Cadillac van de weg raakt, landt hij diep in zachte, poederachtige sneeuw. Wanneer de inzittenden de auto proberen te bevrijden, maar deze nog niet is verplaatst, staat de auto op een breed stuk harde sneeuw.
  • De exterieurfoto’s laten zien dat Jerry Reed een BMW bestuurt wanneer hij arriveert in het overlevingskamp. Wanneer hij de auto stopt, wordt het interieur van een Cadillac getoond, inclusief het kenmerkende logo op het stuur.
  • Wanneer de Cadillac op weg is naar de overlevers, is de antenne van de auto omhoog als hij vooruit kijkt door de voorruit. Tijdens de opnamen van buitenaf is de antenne uitgeschakeld.
  • De auto van Jerry Reed heeft geen sneeuw wanneer hij voor het eerst de oprit oprijdt in het overlevingskamp. In de volgende opname, terwijl hij een bocht maakt, zit er nu veel sneeuw op. Vooral rond de voorruit.