Smokey And The Bandit 3

Verhaallijn

Big Enos en Little Enos huren Cledus in om op een eigenzinnige manier ruchtbaarheid te geven aan de opening van hun nieuwe visrestaurant. Cledus bindt een grote namaakhaai uit de film Jaws op een auto en met een duizelingwekkende snelheid rijdt hij hiermee door de omgeving. Sheriff Buford T. Justice, die als brokkenpiloot bekend staat, probeert de snelheidsduivel in te rekenen.

Details

Première: 1983
Regisseur: Dick Lowry
Geschreven door: Stuart Birnbaum, David Dashey

Cast

Jackie Gleason: Montague County Sheriff Buford T. Justice
Jerry Reed: Cledus “Snowman” Snow/Bandit
Paul Williams: Little Enos Burdette
Pat McCormick: Big Enos Burdette
Mike Henry: Junior Justice
Colleen Camp: Dusty Trails
Faith Minton: Tina
Burt Reynolds: The Real Bandit (Bo “Bandit” Darville)

Intro

Movie shots

DVD Cover

Bloopers

 • Wanneer Cledus de Trans Am als de bandiet rijdt, laat hij hem naar links rijden en zwaaien naar een groep meisjes. Het close-up van hem moet worden omgekeerd omdat het lijkt alsof de Trans Am nu een rechtsgestuurde aandrijving is.
 • Wanneer de sheriff de Bandit achtervolgt, rijden ze allebei naar de stuntshow en de Bandit gaat recht op een brandende muur af. Eerst zie je een inside shot en dan verandert de hoek van de opname om alle actie te vangen. In het volgende shot wanneer de Trans Am die door de muur crasht, zie je een Panavision-camera opgesteld achterin de auto om die opnames te filmen.
 • Tijdens de film, maar vooral merkbaar in de Buford / Bandit-scène waarbij de Sherrif in ijs crasht, veranderen de wielen van Bandit’s Trans Am. Meestal zijn ze geheel zwart, maar zo nu en dan veranderen ze in een gouden draad-spaak-velgen.
 • Wanneer de Bandit bij de bikerbar stopt om wat hamburgers te halen, zie je een lamp op een standaard weerspiegeld in de deur terwijl hij de autodeur opent. Dit is ook te zien wanneer hij weer naar buiten komt en de deur weer opent.
 • Nadat Buford door de aanhangwagen van de melkwagen is gesprongen, is het zijpaneel aan de linkerkant verdwenen en is de bumper los. Een paar minuten later is de auto compleet en onbeschadigd.
 • Tijdens het ‘skiën’ (op twee wielen) wisselt Junior af tussen het vasthouden aan de lichtbalk en de bovenkant van de auto.
 • Wanneer de auto van Buford onder zand wordt bedolven, is de linker koplamp verdwenen. Later na de bar is het weer op zijn plaats.
 • Wanneer de witte politieauto over de kop gaat, staat de achterklep aan de bestuurderskant open en wordt deze eraf gescheurd. Als hij uitgerold is, is de deur weer op zijn plaats.
 • Als de agent in de witte auto zich bij de achtervolging voegt en de sheriff zegt zich terug te trekken, kijkt de camera naar de sheriff. Terwijl hij praat, worden de lichtbundel en de camera van de afstandsbediening weerspiegeld in zijn schaduw.
 • In de scène waarin de auto van Buford uit de steeg wordt gesleept, staat er “Star Towing”  op de zijkant van de sleepwagen, maar in de daaropvolgende achtervolging zien we op de andere deur: “Scott’s Towing”.
 • Terwijl Buford opgetakeld wordt aan de takelwagen, is er een bruin stuk metaal te zien waar dat niet zou moeten zijn. Waarschijnlijk voor een latere stunt.
 • Aangezien de Trans Am door het zand rijdt, zijn de zijkanten vies van het opspattende zand. Even later, als hij stopt bij de bar, is het schoon.