Smokey And The Bandit 1

Verhaallijn

Een van de grootste bioscoophits aller tijden, met in de hoofdrollen Burt Reynolds en Jackie Gleason, is een dolle komedie barstensvol humor en supersnelle actie. Reynolds is de ‘Bandit’, een heldhaftige trucker die de ultieme uitdaging aanneemt om een lading Coors bier binnen 48 uur cross-country van Texarkana (de dichtsbijzijnde plek waar het legaal wordt verkocht) naar Atlanta te vervoeren. De beloning? 80.000 dollar! Het resultaat? De heftigste reeks auto-achtervolgingen en botsingen ooit op film vastgelegd! De reden daarvoor? Een Texaanse ‘Smokey’, Sheriff Buford T. Justice (Gleason), zet alles op alles om de voortvluchtige Bandit tegen te houden en slaat de handen in een met de weggelopen bruid van Smokey’s zoon.

 

Details

Première: 19 mei 1977
Regisseur: Hal Needham
Nummer uit de film: East Bound And Down
Geschreven door: Hal Needham, Robert L. Levy (filmproducer)
Muziek gecomponeerd door: Jerry Reed, Bill Justis

Cast

Burt Reynolds: Bandit
Jerry Reed: Cledus
Sally Field: Carrie
Jackie Gleason: Sheriff Buford T. Justice

Intro

Movie shots

DVD Cover

Bloopers

 • Aan het begin van de film, tijdens het eerste nummer, verschijnt er een trein wanneer Bandit op zijn rem trapt. Maar in plaats van de rem, trapt hij het gaspedaal in.
 • Wanneer Sheriff Justice de jongelui in de bus aanhoudt, blijft zijn wapenriem verschijnen en verdwijnen.
 • Een misvatting: wanneer Frog uitroept: “Gaan we echt 110?” De snelheidsmeter in de Trans-Am geeft 70 mph aan. De snelheidsmeter geeft ook 110km per uur aan. Omdat Frog de eenheden niet specificeert, is kan dit dus toch kloppen.
 • Elke keer als ze laten zien hoe snel de Trans-Am gaat, staan er minder kilometers op de teller.
 • Er is een scène die wordt gefilmd met een op de deur van de Trans-Am gemonteerde camera. Frog zit in de passagiersstoel en Bandit rijdt. Kijk naar de onderkant van het scherm bij de reflectie op de autodeur. De camera is duidelijk zichtbaar.
 • Sheriff Justice stapt uit zijn auto en laat de deur openstaan, een paar momenten later is de deur opeens dicht. Vervolgens rijdt er een vrachtwagen voorbij die de autodeur eraf rijdt die nu weer open is.
 • Als Bandit besluit zichzelf in te laten rekenen, maakt Snowman bezwaar. Je ziet dat Cletus op dat moment geen handschoenen draagt. Wanneer ze het terrein op rijden en ze de ingang via de voorruit vanaf de achterkant van de cabine laten zien, heeft hij wel weer handschoenen aan.
 • Als Bandit voor het eerst Frog oppikt, gaat hij er met gierende banden vandoor. Als je naar de weg kijkt, zie je al veel sporen op het wegdek van eerdere takes van deze scene. Dit zie je ook in de scène waar het busje plots de kruising oversteekt en Bandit hard moet remmen.
 • In de scène waarbij Frog en Bandit op het voetbalveld terechtkomen, is te zien dat de dugout van betonblokken gemaakt is. Wanneer ze er aan de andere kant doorheen rijden, is hetzelfde gebouw gemaakt van hout.
 • Wanneer Bandit en Frog de sprong maken naar het veld waar de kinderen aan het voetballen zijn, gaat de Trans Am door een hek met een ketting en vervolgens onder een scorebord door. Als hij door de muur naar buiten komt, is de antenne gebroken en ligt op de achterruit. In een volgend fragment vanuit een andere hoek is de antenne goed en zitter er een paar houten planken omheen. Zodra de planken vallen, breekt ook de antenne af. Bij de eerstvolgende scènen is er weer een derde antenne geplaatst.
 • De kilometerteller in de Trans-Am staat op 1108,8 en loopt op naar 1108,9 tijdens de opname. Iets later, tijdens de film, nadat ze een behoorlijk aantal kilometers hebben afgelegd, zegt Bandit: “Laten we kijken wat hij onder de motorkap heeft.” Een close-up van de snelheidsmeter toont de snelheid oplopend tot ongeveer 120 km / uur, maar de teller staat nog steeds op 1108.9 en loopt op.
 • Wanneer Justice arriveert op de plek van de wegversperring om Bandit te achtervolgen, heeft zijn auto een zwart zijpaneel aan de passagierszijde. Maar voor en na dit moment is deze weer hetzelfde brons als de rest van de auto.
 • Wanneer Bandit en Snowman het bier oppikken, stort Bandit de vorkheftruck in de dozen met bier, wat Snowman ook dwingt om in de dozen te vallen. Je kunt zien dat alle dozen onder het gewicht van Snowman omvallen, wat aangeeft dat alle vakken leeg zijn.
 • Wanneer Bandit zich klaarmaakt om in het konvooi van vrachtwagens te komen, vlak voordat hij tussen de trucks komt, staan ​​alle trucks dicht bij elkaar. Als ze een close-up in de auto laten zien, zie je dat de trucks verder uit elkaar staan ​​als je naar buiten kijkt. In de volgende opname wanneer de politiewagen op trekt, rijden de vrachtwagens weer dicht bij elkaar.
 • In de scène waar Bandit aan de kant van de weg stopt om te wachten tot Snowman voorbij gaat (net voordat ze het bier oppikken), heeft zijn Trans-Am Pontiac “Honeycomb” wielen terwijl de auto in de rest van de film de Pontiac “Snowflake” wielen heeft.
 • Nadat Bandit over de brug springt, ramt Sheriff Justice achteraan de politieauto voor zich en rijdt hiermee de motorkap van zijn auto kapot. In de volgende scène is de kap van Sheriff Justice prima in orde.
 • Vlak voordat Snowman en Bandit bij Ol’ Miss komen, vraagt ​​Bandit waar Snowman is en hij antwoordt ‘kilometerpaal 85’, waarop Bandit antwoordt: ‘Hee ik ook.” Snowman kijkt vervolgens in zijn zijspiegel om de Trans-Am achter zich te zien, maar in de volgende opname wanneer ze stoppen, stapt Bandit uit de passagierskant. Frog en Bandit waren dus nog niet gewisseld van plaats.
 • In één scène komt Buford T. Justice in een file van auto’s terecht als gevolg van een ongeluk. Hij passeerd de rij auto’s door de rechterberm van de weg. Hij rijdt naast een groene Cadillac aan de voorkant van de rij en stopt net als een lokale agent naar zijn auto loopt. Het schot verandert in de passagierszijde van de auto, maar de groene Cadillac is nergens te bekennen terwijl hij er slechts een seconde eerder nog was. Als de file was begonnen met rijden, had de Cadillac nooit genoeg tijd gehad om uit beeld te geraken.
 • Nadat de Bandit de sprong over de brug maakt, rijdt een politieauto direct van de brug de rivier in, maar de auto van Sheriff Branford niet. Wanneer Buford T. Justice de auto van Sheriff Branford later van de brug haalt, is die eerste politieauto helemaal verdwenen.
 • In de scène waar Buford T Justice in de rij staat te wachten achter andere auto’s die zijn gestopt bij een auto-ongeluk (in Alabama), staat er een groene Cadillac achter hem, wanneer hij via de zijkant van de weg de file voorbij probeert te rijden wordt hij tegengehouden door de trooper , dezelfde Cadillac dan staat vooraan. Helemaal aan het einde van de film, wanneer Bandit en Smokey met elkaar praten over CB’s, staat dezelfde Cadillac op de achtergrond geparkeerd, voor de rode cabriolet die Bandit bestuurt … nu in Georgia!
 • Terwijl ze de truck stoppen om te tanken, praat Bandit met Justice over de CB. Tijdens deze scène staat de auto Justice op een krik. Wanneer Bandit langs hen heen rijdt om te vertrekken, kun je zien dat Junior klaarwakker is (in feite draait zijn hoofd om naar de auto te kijken) en dan slaapt hij meteen in de volgende opname.
 • In verschillende scènes wordt de achteruitkijkspiegel getoond en dan is deze verdwenen. Dit gebeurt meerdere keren in de hele film.
 • Wanneer Buford’s dak van zijn auto wordt geslagen, steekt hij aan het einde van deze scène zijn hoofd uit de auto. Hij draagt dan ook een zonnebril, maar wanneer de auto een fractie van een seconde later stopt, draagt ​​Buford geen bril meer.
 • In het begin wordt Bandit achtervolgd door de eerste van vele politieagenten, hij komt bij een kruispunt en draait naar links. Maar als je goed kijkt, zie je dat hij eigenlijk het stuur naar rechts draait.
 • Wanneer Bandit de Trans-Am voor het eerst uit de trailer rijdt, is de voorste nummerplaat goed te zien en heeft deze twee basisontwerpen. De rechterkant van de plaat (ongeveer 3 / 5s ervan) heeft een zuidelijke vlag erop en de resterende linkerkant van de plaat heeft een lichtblauwe achtergrond met een wit cirkellogo erin (de Georgia State Seal?). Als Bandit de rij postbussen langs de snelweg wegvaagt, staat het kenteken ondersteboven.
 • Wanneer Frog de T/A rijdt, direct nadat de auto van de Buford onder de trailer van de vrachtwagen door rijdt, zie je dat haar deur op slot is. Direct nadat de Bandit zegt: “Ik probeer nog steeds die Texas County Mounty kwijt te raken”, en de camera staat op haar, je ziet dat het deurslot open is.
 • In de scènes waar Frog haar trouwjurk en sluier verwijdert en ze uit de auto gooit, zie je hoe de sluier de auto verlaat en wegvliegt, in de volgende scène is de sluier terug in de auto terwijl ze worstelt om de sluier te pakken, omdat hij vast zit aan de t-top.
 • Wanneer Sheriff Justice probeert te rijden terwijl hij bovenop de krik staat (bij het benzinestation), valt zijn auto van de krik af en rijdt hij de rode auto die voor hem staat aan. Deze draait vervolgens rond. In de volgende opname is de rode auto terug in zijn oorspronkelijke positie, met de auto van Buford op het dak van de rode auto.
 • De zwaailichten op de auto van Sheriff Justice staan tijdens de actiescènes meerdere keren aan en uit terwijl het dezelfde scène is.
 • Wanneer Snowman Sheriff Justice aanrijdt, zorgt hij ervoor dat de auto van Buford met de klok mee draait. In de volgende opname draait de auto van Buford tegen de klok in. Als dit in realtime zou gebeuren, zou de auto omgeslagen zijn.
 • Door de hele film heen blijft de CB-radioantenne van Sheriff Justice verdwijnen / verschijnen.
 • Wanneer Sheriff Justice wordt opgehouden door de begrafenisstoet, heeft hij de buitenspiegel aan de bestuurderszijde van zijn auto verloren. Hierna is zit hij er opeens weer aan.
 • Al het stof en vuil van Bandit’s auto blijft verdwijnen / verschijnen.
 • Op het moment dat Bandit tegen Frog zegt dat “ze veiliger is dan in de baarmoeder van haar moeder”, staan ​​er geen vrachtwagens achter de auto. Dan, een seconde later, rijdt hij in een konvooi.
 • De twee Smokey’s die meedoen aan de achtervolging met Evel Knievel wisselen voortdurend tussen Pontiacs en Plymouths.
 • Als Bandit en Frog in het park zijn, voordat hij zijn hoed afdoet, draagt ​​Bandit een soort riem of brace onder zijn shirt. Het verschijnt niet in een van de vorige of latere scènes.
 • Junior verliest zijn hoed pas nadat de begrafenisstoet voorbij rijdt, maar in een eerdere scène houdt hij de hoed van zijn vader vast. Die van hem is dan al weg voordat ze stoppen vanwege Grave Rrobber.
 • Na de eerste grote achtervolging van de film, waarbij de politieauto achteruit in het meer belandt, is er een opname van de Trans-Am die een bocht neemt op een onverharde weg en vervolgens terugkomt op verharde wegen om verder te gaan. Tijdens deze opname is duidelijk te zien dat de gehele driedelige frontspolier (van elk voorwiel en onder de bumper) volledig ontbreekt, waarschijnlijk afgescheurd door de oneffen ondergrond tijdens de opname van deze scène. In de volgende scène is hele spoiler terug op zijn plaats alsof er niets gebeurd is.
 • Nadat de politieauto van Jackie Gleason onder de aanhangwagen van de truck is gereden en de bovenkant van de auto af is, verandert de vensterstijl achter hem in de rest van de film van een hoge post naar een korte.
 • In een scène waar Bandit en Snowman onderweg zijn om het bier op te pikken, kun je Frog zien rijden met Bandit. Ze namen Frog pas mee, nadat ze op weg waren naar Atlanta.
 • Wanneer Frog merkt dat de Smokey een 10-100 doet, bestuurt hij een Pontiac. De volgende keer dat we hem zien is wanneer hij de hoofdweg afrijdt, de Bandit achterna en hij rijdt in een Plymouth. Als we hem daarna zien, zit hij weer in een Pontiac.
 • In de scène waar Bandit en Frog over een onverharde weg worden achtervolgd en ontdekken dat de brug weg is, maken ze een u-bocht en zie je dat er geen achterplaat op de auto staat.
 • Bij de wegversperring voor de General Store (waar Bandit Frog vraagt ​​of ze er klaar voor is), zijn alle drie politieauto’s Plymouths. Wanneer de auto’s botsen, toont een close-up dat de rammende auto een Pontiac is en dat de geramde auto een Ford sedan uit de jaren zestig is. Bij de volgende opname vallen twee Plymouths in de greppel langs de weg. Het ongeluk zelf is ook onmogelijk omdat vlak voor de botsing, de eerste auto stilstaat voordat deze achter de auto geraakt wordt, die hem in de volgende opname zal rammen.
 • Vlak nadat Bandit Frog meeneemt, en de dieven arriveren om haar auto te strippen, laat een shot van de Trans-Am en de vrachtwagen die naar de camera toe rijden, zien dat Frog haar sluier niet op heeft. In scènes ervoor en erna heeft zij deze wel op.