Gator

Verhaallijn

De FBI maakt jacht op Gator. En niet omdat ze hem willen pakken voor het illegale drank stoken maar omdat ze hem als undercover agent willen inzetten. Ze hebben hun zinnen gezet op de gevaarlijke gangsterbaas Bama McCall (Jerry Reed) maar Gator ziet het helemaal niet zitten om een oude maat te verraden. Totdat hij erachter komt dat Bama zijn handen vuilmaakt aan afpersing, prostitutie en zelfs moord. Gator weet door te dringen tot Bama maar als de ware rol van Gator duidelijk wordt staan de twee als dodelijke rivalen tegenover elkaar. De vriendschap van weleer is verdwenen en er kan maar één man overleven.

Details

Première: 20 augustus 1976
Regisseur: Burt Reynolds
Filmseries: White Lightning
Dvd-verschijningsdatum: 15 juli 2003
Muziek gecomponeerd door: Jerry Reed, Charles Bernstein, Bobby Goldsboro

Cast

Burt Reynolds: Gator McKlusky
Jerry Reed: Bama McCall
Lauren Hutton: Aggie Maybank
Jack Weston: Irving Greenfield
Alice Ghostley: Emmeline Cavanaugh
Dub Taylor: Mayor Caffrey

Intro

Movie shots

DVD Cover

Bloopers

  • Wanneer Bama de “Southside Shuffle” bezoekt om zijn ‘beschermings-‘ geld te verzamelen, loopt hij naar de uitsmijter die zijn gezicht afkoelt met een mok bier. Voordat Bama de mok in zijn gezicht gooit, kun je duidelijk zien dat de wond al op zijn linkerwang zit, maar nog bedekt is met vleeskleurige make-up.
  • Nadat de auto van Gator de politiewagen raakt en wegrijdt, gaat de politie hem achterna. Ondanks dat beide auto’s op een maïsveld staan, piepen de banden van Gator alsof hij op asfalt rijdt wanneer hij wegrijdt.
  • Tijdens de eerste dranksmokkel-achtervolging en na het passeren van de trein, heeft de auto van Gator afwisselend wel en geen achterruit. Dit is het duidelijkst te zien bij de houthandel en daarna. Het wordt niet verloren of beschadigd tijdens de achtervolging. Het is afwisselend wel of niet.
  • Wanneer Gator zijn auto voor het gerechtsgebouw parkeert, bevindt hij zich tussen de wit geschilderde lijnen op de grond. Maar wanneer hij terugkeert naar de auto om zijn motor te laten zien, staat de auto opeens scheef geparkeerd.
  • Nadat ze de bruine Ford-sedan hebben gekregen, onthullen de binnenopnamen van Gator dat het interieur blauw is. Maar wanneer het interieur tijdens het schakelen wordt getoond, zijn de binnenste delen helemaal zwart.
  • Binnenopnamen van dichtbij laten zien dat de bruine Ford van Gator een handgeschakelde Hurst transmissie heeft. Maar wanneer hij bij het huis van zijn ouders aankomt, zet hij duidelijk de op een kolom gemonteerde automatische versnellingsbak in ‘Park’.
  • De bruine Ford sedan van Gator heeft afwisselend wel en geen achterbumperbeschermers tijdens de eerste achtervolging.
  • Tijdens de openingsscène, nadat de boot is beschoten en begint te zinken, beginnen de officieren weg te roeien. Een close-up shot van de officieren is omgekeerd, terwijl Ned Beatty’s zak met pennen en dergelijke naar zijn rechterkant is verplaatst, net als de badge van de andere man.
  • Wanneer Gator bij een bar aankomt, is zijn shirt bijna helemaal doorweekt van het zweet terwijl hij op het punt staat het gebouw binnen te gaan en naar buiten te komen. Maar terwijl hij binnen is, zijn er slechts een paar vochtige plekken verspreid over het shirt te zien.
  • Terwijl Gator zijn bruine Ford op een parkeerplaats zet, heeft de voorbumper een buis die met een kleine ‘V’ die aan de voorrand is vastgeschroefd. Deze functie is niet elders in de film te zien en werd toegevoegd om de auto te beschermen tijdens het filmen van een botsing later in de film.