Reactie‘s op Jerry’s overlijden

“Ik heb me vaak afgevraagd wat ik op mijn site zou schrijven toen deze trieste dag kwam. Nu is de dag hier en ik weet het nog steeds niet echt. Ik dank God dat ik Jerry een beetje heb leren kennen, maar meer nog, ik dank God dat Jerry een persoonlijke relatie met Christus had. Zorg voor hem Heer, hij zal zeker gemist worden. Moge de Heer Jerry’s vrouw Prissy en hun fijne gezin blijven zegenen. ”
Patricia Teachey, fan en webmaster van de Hot A’Mighty website

“Gisteravond om 20.00 uur controleerde ik mijn berichten en ontdekte dat Jerry Reed eerder die dag was gestorven, eigenlijk ongeveer vijftien minuten na middernacht, op 1 september. Ik ben nog steeds verbijsterd als ik dit schrijf. Jerry Reed is een deel van mijn leven sinds mijn negende toen mijn vader een Jerry Reed-album thuis bracht en mijn obsessie met hem begon. Hij is altijd mijn grootste invloed geweest en ook mijn held. Gelukkig heb ik de eer gehad hem te kennen in mijn volwassen leven en zelfs het plezier om met hem in de studio te werken. Hij was altijd heel grappig en heel aardig tegen me, en belde me zelfs af en toe op om gewoon te kletsen. Iets wat ik me nooit had kunnen voorstellen dat zou gebeuren als ik op mijn bed zat als een kind dat elke kleine lick en elke nuance van zijn spel leerde. Ik stelde me voor wat ik tegen hem zou zeggen als ik ooit de kans had. Voor mij is Jerry’s dood het einde van een tijdperk. Hij belde me thuis toen Chet Atkins stierf en huilde en praatte lang met me. Jerry voelde zich toen, zoals ik mij nu over Jerry voel. De gedachte dat zij nu weer samen zijn geeft troost. Chet zal op zijn beurt zijn gitaar vriend ook gemist hebben. Rust in vrede Jerry. Bedankt voor alles.”
Brent Mason

“Het is nog maar een paar weken geleden dat ik in onze lokale krant, het Daily News Journal, las over de inzet van de heer Reed voor de veteranen in het York VA Hospital hier in Murfreesboro. Uit de afbeelding in de krant bleek dat meneer Reed aan een ademhalingsstoornis leed, maar hij was vastbesloten om zich in te zetten voor de veteranen die hij zo bewonderde. Ik had het geluk dat ik mijnheer Reed kort op Center Hill Lake ontmoette met mijn nu overleden schoonvader en WWII-veteraan op een middag nadat hij zijn gastank bij het dok had gevuld voor een van zijn visreizen. Wat een gracieuze en grappige man. Mijn laatste gedachte toen ik het papier vouwde en in mijn tijdschriftenrek plaatste, zodat ik het artikel opnieuw kon lezen, was: “Zou het niet geweldig zijn geweest als Jerry Reed alle leuke dingen had kunnen zien en lezen die mensen van hem dachten voordat hij overleed?” Op de een of andere manier denk ik dat hij wist dat hij door de vrede die hij uitstraalde in de laatste jaren van zijn leven terecht was gekomen. Het deed me beseffen dat ik niet moest wachten tot mijn vrienden weg waren om hun te vertellen hoeveel ik hen waardeer.”
Bruce Plummer

“Mijn familie heeft kort geleden een andere vriend verloren. Buzz Cason, een van de bestuursleden van Children’s Cup, speelde een belangrijke rol bij het onderwijzen van Jerry over Jezus. Jerry ging bij Buzz bijbelstudie studeren. Ben Rodgers en ik mochten hieraan bijdragen. Buzz, Jean en ik namen Jerry mee naar “The Passion of the Christ.” Toen we het theater uitliepen, huilde Jerry. Hij stopte in de foyer en zei: “Hier precies, en op dit moment vertel ik je en beloof ik Jezus, dat ik elke dag van de rest van mijn leven voor Hem zal leven.” Nu zijn ze samen. We zien je later, Jerry!”
Dave Ohlerking

“Ik ben pas 17 Ik heb Jerry twee keer ontmoet, hij herinnerde me en dat maakte mijn jaar. Ik wilde altijd opgroeien en net als hij zijn en naar Nashville gaan om een platencontract te krijgen en dat doe ik nog steeds. Jerry was niet alleen een muzikant voor mij, hij was en is mijn idool en mentor. En hij was mijn vriend. Dit voelt alsof ik mijn vader net ben kwijtgeraakt. Mijn kamer is bedekt met posters van Jerry van pop goes the nation en, albumhoezen en de foto van mij en Jerry. Het verlies van Jerry heeft ervoor gezorgd dat ik nog meer op hem wil lijken, we moeten allemaal zijn muziek voor altijd levend houden.”
Liam Courneen, fan, vriend en gitarist

“Ik herinner me dat Chet Jerry had laten verhuizen naar Nashville. Jerry draaide Nashville op zijn oor. Hij wilde met alle mensen praten in de muziekbusiness. In die tijd waren er een paar lokale live tv-shows in de lucht en Jerry zou daar ongeveer eens per week op zijn. Hij droeg die kleine golfhoed en speelde zijn Baldwin en deed die geweldige deuntjes die hij had uitgewerkt. Iedereen ging een klassieke gitaar kopen en begon zijn licks te spelen. Chet begon Jerry mee te nemen. Toen Chet het Chet-, Floyd- en Boots-ding deed, kwam ik Jerry tegen tijdens de Bell Meade golftoernooi zaterdagavondshow en hij stelde me voor om met hem te gaan werken ondanks dat ik toen gestopt was met spelen en bij het postkantoor werkte. Het duurde ongeveer 2 weken voor Jerry om me erover te vertellen. Ik dacht dat ik niet goed genoeg was om met hem samen te werken, dus je ziet dat Jerry me zoveel heeft gegeven en me een betere muzikant heeft gemaakt. We hadden een geweldige tijd en met hem werken was een van de beste dingen die je ooit zou kunnen doen. Nadat ik hem verliet en met Chet ging werken, bleven we goede vrienden en nam ik zo nu en dan muziek met hem op. Met Chet en Jerry ben ik twee van mijn grootste vrienden kwijtgeraakt.”
Paul Yandell

“Hij had deze stijl ‘de klauw’ genoemd. Ik weet niet zeker of iemand wist wat hij deed – ik denk niet eens dat hij wist wat hij deed – het waren eigenlijk de emoties die via zijn handen naar buiten kwamen. Hij was een echte innovator.”
Butch Baker, Jerry’s vriend en muziekuitgever

“Dinsdagavond, nadat ik het nieuws had gehoord dat Jerry Reed was gestorven, zat ik in een bewerkingsruimte naar de band te kijken van een interview dat ik 25 jaar geleden in het voorjaar van 1983 met Jerry had gedaan. Tijdens dat interview had hij het over veel aspecten van zijn leven, maar het thema ging altijd terug naar de gitaar en zijn muziek. Hij zei: “God was goed voor mij – Hij liet me van muziek houden.”
Dan Miller, WSMV Nashville

“Hij is een van de grootste entertainers ter wereld. Dat is de manier waarop ik over hem denk.” Carrie Moore-Reed, Voor lange tijd Jerry’s boekingsagent

“Alles aan Jerry was onderscheidend: zijn gitaarspel, schrijven, stem en vooral zijn gevoel voor humor, “zei Galante.” Ik vond het een eer om met hem samengewerkt te hebben.”
Sony BMG Nashville voorzitter, Joe Galante

“Ik heb op verschillende manieren veel inspiratie van uit hem gehaald. Zijn algehele kunstenaarschap en persona was zo leuk en vermakelijk – dat is slechts één manier waarop ik hem wil navolgen. Een ander is zijn totale muzikaliteit – iedereen die countrygitaar speelt weet van zijn beheersing van het instrument – een van de meest inspirerende muziekanten in de geschiedenis van de countrymuziek.”
Brad Praisley

“Jerry was zo grappig als de dag lang is, maar hij was een vriendelijke, aardige, lieve familie man. Hij was kostbaar.”
Brenda Lee

“Hij noemde zichzelf een ‘gitaar denker’, geen ‘gitarist’. Hij zou nieuwe manieren vinden om dingen te spelen, en je kunt zijn liedjes keer op keer spelen en elke keer iets nieuws horen. Ik steel al jaren van Jerry Reed. Het was buitengewoon, briljant spel.”
Brent Mason, top sessie muzikant in Nashville

“Voor mij blijven zijn vriendschap en invloed hangen totdat ik sterf. Hij zal gemist worden.”
Thom Bresh, zoon van Merle Travis

“Jerry zal altijd in onze harten leven, elke keer dat we een van zijn deuntjes spelen.”
Paul Yandell

“In mijn leven ben ik door veel mensen in mijn hart geraakt. Chet Atkins, Tommy Jones, Marcel Dadi, Merle Travis en nog veel, veel meer. Nu zijn we de enige man kwijt die mijn hart het meest heeft geraakt. Jerry Reed. Jerry was niet alleen mijn held, maar hij werd mijn vriend. Hiervoor voel ik me echt gezegend. Dus, zoals gevraagd door de Snowman zelf, zal ik altijd proberen de lat hoger te leggen, en zoals hij zou zeggen, houd het funky. Goede gezondheid of slecht, als je van iemand houdt, vertel het hen dan. Het leven is te kort. Ik zal mijn herinneringen aan the claw koesteren, want ik hou niet alleen van zijn muziek, ik hield van de man.”
Buster B. Jones

“Jerry was naar mijn mening de meest productieve en getalenteerde schrijver van gitaarmuziek in de geschiedenis.”
Tom Redmond, misterguitar.com

“Hij zal gemist worden. Er zijn geen woorden die kunnen beschrijven hoe verdrietig ik was toen ik het nieuws hoorde over het overlijden van meneer Reed … Ik hoop dat meneer Reed werd begroet door de Heer met een groot ‘welcome home SON!’ en dat hij daarboven nu samen is met Chet.”
Stig Ove Voll, alabamawildman.com

“Jerry Reed Hubbard was uniek in zijn soort. Er zal nooit een ander zijn zoals hij, dat is zeker! Voordat hij ooit zijn eerste acteerrol in een film vervulde, was hij al een drievoudig multitalent. Hij was een briljante songwriter, een volleerde zanger / entertainer en natuurlijk een gitarist van wereldklasse. Chet Atkins zei altijd (en ik ben het eens): ‘Ik denk niet dat hij zelf realiseert hoe geweldig hij is.’ Jonge spelers zullen hem nog vele jaren bestuderen. Jerry hield ervan om mensen aan het lachen te maken en deed dat ook altijd. Wat een gevoel voor humor! De laatste tijd, toen ik hem bezocht, wist ik dat hij ziek was, maar hij zou iedereen tot het einde toe nog steeds laten schaterlachen. De wereld heeft een enorm talent verloren; Ik ben een geweldige vriend kwijtgeraakt, maar de hemel heeft een machtig gitaarspelende engel gekregen, dat is zeker! Mijn oprechte medeleven met Prissy, de meisjes en het hele gezin.”
Steve Wariner